MAİL DESTEĞİ İÇİN:

ONLİNE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ:

BİLGİ: 1978 yılında Eskişehir'de doğmuştur. İlkokul ve lise eğitimlerini de Eskişehir'de tamamlayan Sünger, 2002 senesinde İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olmuştur.

İmplant

Diş bakımındaki gelişmelere rağmen, milyonlarca kişi; diş çürümesi, periodontal hastalık veya yaralanma nedeniyle diş kaybına uğruyor. Uzun yıllar boyunca, dişleri eksik kişiler için mevcut olan tek tedavi seçeneği köprüler ve takma dişlerdi. Ancak, bugün diş implantları mevcuttur.

İMPLANT NEDİR?

Diş implantları yedek diş kökleridir. İmplantlar, doğal dişlerinize uyacak şekilde yapılmış sabit (kalıcı) veya çıkarılabilir güçlü ürünlerdir.

DENTAL İMPLANTLARIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Dental implantlar aşağıdakiler dahil birçok avantaj sağlar;

Görünüm; Diş implantları kendi dişleriniz gibi görünür ve öyle hissedersiniz. Kemikle kaynaşacak şekilde tasarlandıkları için kalıcı olurlar.

Konuşma; Uygun olmayan protezlerde, dişler ağız içinde kayabilir ve sesinizin veta sözlerinizin değişmesine neden olabilir. İmplant, dişlerin kayabileceği endişesi olmadan konuşmanıza olanak sağlar.

Rahatlık; İmplantlar sizin bir parçanız olduklarından, çıkarılabilir protezlerin rahatsızlığını ortadan kaldırır.

Yemek; Takma dişler çiğnemeyi zorlaştırabilir. Diş implantları kendi dişleriniz gibi işlev görür ve en sevdiğiniz yiyecekleri güvenle ve acı çekmeden yemenizi sağlar.

Özgüven; İmplant özgürce gülümsemenizi sağlar. Gülüşünüz güzelleşirken, bakımlı dişlerle görünümüz de iyileşir.

Ağız sağlığı; Diş destekli köprülerde olduğu gibi diğer dişlerin küçültülmesini gerektirmez. Yakındaki dişler implantı destekleyecek şekilde değiştirilmediğinden, uzun süre kendi dişleriniz de sağlam kalır. İmplantlar ağız hijyenini artırarak bakteri oluşumuna neden olmaz.

Dayanıklılık; İmplantlar çok dayanıklıdır ve uzun yıllar kullanılabilir. İyi bakıldığında, implantın ömür boyu değişmesi gerekmez.

Kolaylık; Takma dişler çıkarılabilir ve çıkardığınızda güzel görünümünüz ve özgüveninize çıkarmış olursunuz. Dental implantlar, protezlerin çıkarılmasının verdiği rahatsızlığı önlerken, ağzınızda fazlalık yapmaz.

İMPLANTLARIN BAŞARISI

İmpantların başarı oranları, çenenin içine yerleştirildiği yere bağlı olarak değişir, ancak genel olarak, dental implantlar % 98’e kadar başarı oranına sahiptir. Uygun bakım ile ömür boyu sağlıkla kullanabilirsiniz.

İMPLANT NASIL YAPILIR?

İmplant sürecindeki ilk adım, kişiselleştirilmiş tedavi planının geliştirilmesidir. Plan sizin özel ihtiyaçlarınızı karşılar ve özel olarak ağız cerrahisi ve restoratif dişhekimliğinde eğitimli ve deneyimli ekip tarafından hazırlanır. Bu ekip, sizin için en iyi olan implant seçeneğine dayalı koordineli bakım sunar.

Sonra, titanyumdan yapılmış küçük bir direğe sahip olan diş kök implantı eksik dişin kemik yuvasına yerleştirilir. Çene kemiği iyileştikçe, implante edilmiş metal direk çevresinde büyür ve çeneye güvenli bir şekilde tutturulur. İyileşme süreci altı ila 12 hafta arasında sürebilir.

İmplant çene kemiğine bağlandıktan sonra, yeni dişi sağlam şekilde tutmak için dirseğe abutment denilen küçük konektör ucu takılır. Yeni diş veya dişler yapmak için diş hekiminiz dişlerinizin görünümüne karar vermek için ısıracağınız model oluşturur. Bu model tüm dişlerinizi, tiplerini ve düzenini yakalar. Yeni diş veya dişler bu modele dayanmaktadır. Daha sonra, dayanak olarak adlandırılan yere yedek diş bağlanır.

Dt. Şükrü Sünger ayrıca yeni dişlerin rengini doğal dişlerinizle eşleştirir. İmplant çene kemiğine sabitlendiğinden, yedek dişler kendi doğal dişleriniz gibi görünür, hissettirir ve işlev görür.

HERKES DİŞ İMPLANTI YAPTIRABİLİR Mİ?

Diş çekimi veya oral cerrahi işleminden geçecek kadar sağlıklı biri diş implantı için düşünülebilir.

  • Hastalar implantları tutacak sağlıklı diş etlerine ve kemiğe sahip olmalıdır.
  • Ayrıca, ağız hijyenini korumayı da kişi öğrenmelidir. Düzenli hekim ziyaretleri implantların ömürlerini uzatır.

Ağır sigara içicileri, diyabet veya kalp hastalığı gibi kontrolsüz kronik rahatsızlıklardan muzdarip insanlar veya baş / boyun bölgesine radyasyon tedavisi alan hastalar bireysel olarak değerlendirilmelidir.

İmplant kullanmayı düşünüyorsanız, sizin için uygun olup olmadıklarını görmek için Dt. Şükrü Sünger ile görüşün!

Dental İmplant

Dental implant diş implantıdır ve buna sahip olan kişilerin çoğunun düşüncesi rahatsızlığın az olmasıdır. Herkes %98 oranında kendi dişi gibi hisseder. İşlem sırasında lokal anestezi kullanılabilir ve çoğu hasta implantların diş çekimlerinden daha az ağrı içerdiğini bildirir.

Dt. Şükrü Sünger’e göre ağrının nedeni vücudun yabancı bir cisme alışma evresidir. Alışma tamamlanınca ağrılar sonlanır. Hastalarına hafif ya da yoğun ayrılar için önerdiği ağrı kesici ilaçlar mevcuttur. Gerekirse antibiyotik tedavisini de başlatabilir. Antibiyotiği sonuna kadar kullanmanızı tavsiye eder. Antibiyotik tedavisi bitiminden sonraki gün de sizi görmek ister.

İmplant Diş

İmplant diş sağlıklı ve doğal dişlere en yakın olanlardır. İstediğiniz şekilde yaşamanıza izin verir – güvenle yemek yemek, gülmek, gülümsemek, konuşmak, öpmek ve dişlerinizden endişe duymadan tüm günlük aktivitelerinizin tadını çıkarmak için!

İmplant Tedavisi

  • Konsültasyon ve planlama aşamasında, diş hekimi, diş implantı yapılan gözlenen bölgeyi görsel olarak inceleyecek ve ayrıca diş görüntüleme çalışmalarına (X-ışınları, panoramik filmler ve / veya BT taramaları) bakacaktır.
  • Şu anda, bölgede daha fazla kemiğe ihtiyaç duyulup duyulmadığını belirlemek için çene kemiğinin niteliği ve miktarı değerlendirilir.
  • Diş implantının istenen yere yerleştirilebileceği tespit edildikten sonra, hasta diş implantları için cerrahi prosedürler için geri dönecektir.

Tüm cerrahi prosedür atamaları sırasında, hastaya genellikle cerrahi alanında rahatlık  için gerekli olan diğer sakinleştiricileri uyuşturmak için lokal anestezik verilir.

  1. Oral cerrahinin ilk aşaması genellikle diş çekimidir. Çoğu zaman, bir diş implantı yerinin hala mevcut hasarlı bir dişi vardır.
  2. Diş implantının yerleştirilmesine hazırlanmak için dişin çıkarılması gerekir.
  3. Çoğu zaman, implant için sağlam kemik tabanı elde etmek için bir “alveolar kemik grefti” yerleştirilir.
  4. Bu bölge iki ila altı ay boyunca iyileşmesi için rahat bırakılır.

Diş ve kemik kaybı olmayan bir bölge için, mevcut çene kemiğine (“onlay kemik grefti”) yerleştirilen farklı kemik grefti gerektirecektir. Bu prosedür daha karmaşıktır ve genellikle yaklaşık altı veya 12 ay iyileşme gerektirir.

Bazı durumlarda, yeterli kemik mevcut olduğunda, aynı randevuda implant yerleştirme prosedürünün ardından hasarlı diş çıkarılabilir. Bu prosedür “acil implant” yerleştirme denir. İmplant tedavisi tamamlandıktan sonra düzenli ağız bakımı yapmalısınız. Gargara, yumuşak şekilde diş fırçalama gibi öneriler dışında Dt. Şükrü Sünger dişlerinizi doğru şekilde nasıl fırçalamanız gerektiğini de size uygulamalı gösterecektir.

Menü
Randevu